Beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Indien men dit niet haalt mag men het vak beroepschauffeur niet meer uitvoeren. Er zijn vele verschillende mogelijkheden omtrent de nascholing en EHBO is daar een van. Buiten de verplichting van de nascholing is het uiteraard goed om te beschikken over degelijke kennis omtrent de EHBO. In Duitsland is dit zelfs al verplicht bij het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen handig voor onderweg maar ook voor thuis.

Dagelijks staan er velen kilometers file in het land. Vaak zijn ongevallen hier de oorzaak van. Gezien de beroepschauffeurs dagelijks velen kilometers maken kunnen zij hier regelmatig  mee geconfronteerd worden. Weet jij als beroepschauffeur wat je moet doen? Heb jij een verbandtrommel in de vrachtauto liggen? Beschik je over een veiligheidshesje zodat je zichtbaar ben als je eerste hulp gaat verlenen? Let je wel op je eigen veiligheid? Dit soort zaken zijn erg belangrijk voor de beroepschauffeur. Wanneer je met een ongeval geconfronteerd wordt is het fijn als je weet hoe je een slachtoffer goed kan behandelen met inachtneming van je eigen veiligheid. Tijdens de EHBO cursus voor beroepschauffeurs leer je eerste hulp te verlenen, leer je te reanimeren met AED en krijg je ook praktische tips die je kan gebruiken bij ongevallen op de snelweg. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een LOTUS slachtoffer. Het LOTUS slachtoffer kan een scenario naspelen in zowel het gedrag als levens echt lijkende verwondingen. Hierdoor wordt het voor jou als cursist nog realistischer en betreft het een goede voorbereiding voor het geval het er een keer echt toe doet.

De opleiding EHBO voor beroepschauffeurs zou plaats vinden volgens de richtlijnen van het oranje kruis en de scholingsuren worden aangetekend bij het CBR onder de code U21-1. De cursus kan ook in dagdelen verzorgt worden, zowel  in de avond als in het weekend.

 

Voor meer informatie stuurt u ons een email via info@ehbo-winkel.nl of kijkt u op http://www.loermansopleidingen.nl