Verschillende soorten EHBO verbandtrommels voor verschillende situaties!

Het is een feit dat een EHBO verbandtrommel erg belangrijk is in situaties waarbij letsels kunnen ontstaan. Maar wat voor verbandtrommel heeft u nodig? Elke verbandtrommel heeft gemeenschappelijke producten, maar iedere situatie kunnen andere aspecten een rol spelen. Zo is het belangrijk te kijken naar de toepassing, zodat je de EHBO verbandtrommel kan indelen naar de verwachte situaties. Laten we eens kijken naar een aantal verschillende EHBO verbandtrommels.

Auto verbandtrommel

Met een verbandtrommel voor in de auto bent u altijd verzekerd om direct te kunnen helpen bij een ongeval onderweg. In andere landen is het zelfs al verplicht om een goedgekeurde verbandtrommel voor in de auto te hebben. Het is dus niet alleen een voorzorgsmaatregel om te kunnen helpen, maar het verkomt dus ook een boete voor als je met de auto op vakantie zou gaan en door een land komt waar dit verplicht is.

Basis EHBO- verbandtrommel

Heb je geen speciale doelgroep waarvoor de EHBO verbandtrommel ingezet gaat worden dan bestaat er een basis verbandtrommel. Hierin vind je een standaard uitrusting om de standaard wonden te kunnen behandelen. Denk hierbij aan pleisters, gaasjes en verbanden.

BHV verbandtrommel

Een verbandtrommel op het werk is verplicht. Er zijn veel verschillende soorten verbandtrommels die ingezet kunnen worden. Het belangrijkste is om te kijken naar het aantal werknemers en bezoekers die dagelijks aanwezig zijn. Op basis daarvan kan je de grootte van de verbandtrommel bepalen en uiteraard kijk je naar de toepassing in de sector waar je werkzaam bent.

Kinder EHBO verbandtrommel

voor kinderen bestaan er speciale kinder verbandtrommels. Erg handig op kinderdagverblijf en bijvoorbeeld creches. De inhoud hiervan is aangepast aan de kleinere afmetingen van kinderen. Ook vind je er bijvoorbeeld speciale kinderpleisters met leuke afbeeldingen.

Eén ding is duidelijk. Voor verschillende toepassingen zijn er verschillende EHBO verbandtrommels. Kies daarom een verbandtrommel in jou sector en doelgroep om voorzien te zijn van de juiste middelen.