Ieder bedrijf is verplicht volgens de wet om te zorgen dat de veiligheid van medewerkers en bezoekers gegarandeerd zijn, bedrijfshulpverleners zijn hier de spil in. De bedrijfshulpverlener wordt er toe opgeleid om te kunnen handelen bij brand, ontruiming en wanneer er eerste hulp nodig is.

Tijdens deze cursus wordt de bedrijfshulpverlener stap voor stap opgeleid met een informele instelling. Hierdoor is de cursus niet alleen zinvol maar wordt het ook als “leuk” ervaren. Door deze benadering heeft de opdrachtgever aan het eind niet alleen gekwalificeerde medewerkers, maar heeft het ook een teambuilding dag (en) gehad.

Je leert tijdens de BHV cursus hoe je slachtoffers moet behandelen. Je stelt je altijd de vraag kan ik het zo af of  heb ik de professionele hulpverlening nodig. Er wordt geleerd hoe je alarmeert, wat geef je door en wie vangt de hulpdiensten op. De cursus is ervoor bedoeld dat slachtoffers direct hulp krijgen en daarmee de toestand van het slachtoffer niet verder achteruit gaat. Tijdens de BHV cursus krijg je ook reanimatie en AED instructies. Je wordt bewust gemaakt van de gevaren op de werkplek en wat het belang is van voorbereidingen. Zijn nooduitgangen vrij , hangt de BHV verbandkoffer waar die hoort en is deze nog wel voldoende aangevuld en up-to-date, hangen de veiligheidshesjes daar waar ze horen te hangen en werkt de AED nog naar behoren. Je wordt  bewust gemaakt dat al dit soort zaken gecontroleerd dienen te worden, zodat je bij een calamiteit hier geen probleem in ondervind. Wij raden daarom ook altijd aan om 1 persoon hiervoor verantwoordelijk te maken. Deze persoon kan op een vast terugkomend tijdstip al deze zaken controleren. De cursus bedrijfshulpverlening dient ook herhaald te worden om het certificaat geldig te houden. Naast het geldig houden is uiteraard van belang dat een BHV’ er goed opgeleid blijft, zodat de kennis voldoende blijft wanneer het in praktijk nodig is.

 

Voor meer informatie over de cursus bedrijfshulpverlening stuurt u ons een email via info@ehbo-winkel.nl of kijkt u op http://www.loermansopleidingen.nl